Egy éves lett az Ergománia

Ma egy éve kezdtem el írni az Ergománia blogot, amelynek első bejegyzése a 8 ok, hogy miért nem kell a magyarnak a webergonómia című némileg karcosabb hangvételű írás volt. Azóta tovább 51 írás látott napvilágot a blogomban, amivel azt hiszem jelentősen hozzájárultam a magyar nyelven olvasható webergonómiai tartalmakhoz.
Persze felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán értelmes-e magyarul írni ebben a témában, hisz nagyon sok, bár egyáltalán nem elég, angol cikk van. Úgy vélem a magyarul folyó ismeretterjesztésnek ebben a témában igen nagy szerepe van, hisz nem csak az olvas magyarul ilyen szövegeket, aki nem tud angolul, bár nekik feltétlenül fontos források lehetnek az ilyen jellegű blogok, mint az enyém.
Néha az ember a magyar tartalmakat egyszerűen csak könnyebben megtalálja, vagy ha fáradt akkor szívesebben olvassa honi nyelvén, mint hogy angolul tájékozódjon bármennyire is könnyen megy neki. Én magam is olvasok néhány magyar szakmai blogot, habár sok hasonló témájú angol témájút is ismerek. Szeretem ezeket a magyar blogokat (juex, crescendo, longhand, Miyazaki Jun, seoblog stb.) stílusuk, lényeglátásuk, értékes tartalmaik miatt. Másrészt írásaimban sokszor igyekszek magyar vagy magyar vonatkozású oldalakat elemezni. Ezekről sem olvashatunk angolul.
A helyzet az elmúlt egy évben, úgy látom, sokat javult. Magyarországon is elindult valami. Az emberek, és most már nem csak egy szűk kisebbség, látják, hogy használhatóságra, felhasználói élményre igenis szükség van. Mivel most már lassan az ország lakosságának fele használ internetet fontossá vált, hogy a leggyakrabban használt eszközünk valóban működjön. Ha egy széktől azt várjuk, hogy ne törjön össze alattunk, ne szúrjon, ne nyomjon, ne csússzon, akkor legalább ilyen szintű elvárásaink legyenek a weblapokkal szemben.
Végül szeretném megköszönni minden olvasómnak, kommentezőnek és barátomnak, akik támogattak az írásban vagy csak egyszerűen örömmel olvasták azt, amit írok. Nekik küldöm Marin Marais egyik legszebb művét Jordi Savall előadásában illetve egy másik darabot ugyenezen szerzőtől.
 
 

9 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 9 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Find out more about the topic

Magyar látássérültek segítik a hangalapú kezelőfelületek tervezését az Ergomániánál

2021. ápr. 13. | 27 perc olvasás

Az Ergománia 2020 végén kezdett bele egy nagyobb szabású projekt következő fázisába. 2013 óta foglalkoztat bennünket a hangvezérlés, hanggal való navigáció kérdése, ezért most vakokat és gyengénlátókat...

Fintech UX a B2B-nek

2021. márc. 30. | 16 perc olvasás

A firenzei Pont Vecchio avagy Öreg Híd közel ötven üzletnek ad otthont. Szinte mindegyik ékszerész, vagy a szakmához kapcsolódik valamilyen módon. Egyesek drágaköveket, mások órákat vagy arany- és ezüst...