Egy éves lett az Ergománia

Ma egy éve kezdtem el írni az Ergománia blogot, amelynek első bejegyzése a 8 ok, hogy miért nem kell a magyarnak a webergonómia című némileg karcosabb hangvételű írás volt. Azóta tovább 51 írás látott napvilágot a blogomban, amivel azt hiszem jelentősen hozzájárultam a magyar nyelven olvasható webergonómiai tartalmakhoz.
Persze felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán értelmes-e magyarul írni ebben a témában, hisz nagyon sok, bár egyáltalán nem elég, angol cikk van. Úgy vélem a magyarul folyó ismeretterjesztésnek ebben a témában igen nagy szerepe van, hisz nem csak az olvas magyarul ilyen szövegeket, aki nem tud angolul, bár nekik feltétlenül fontos források lehetnek az ilyen jellegű blogok, mint az enyém.
Néha az ember a magyar tartalmakat egyszerűen csak könnyebben megtalálja, vagy ha fáradt akkor szívesebben olvassa honi nyelvén, mint hogy angolul tájékozódjon bármennyire is könnyen megy neki. Én magam is olvasok néhány magyar szakmai blogot, habár sok hasonló témájú angol témájút is ismerek. Szeretem ezeket a magyar blogokat (juex, crescendo, longhand, Miyazaki Jun, seoblog stb.) stílusuk, lényeglátásuk, értékes tartalmaik miatt. Másrészt írásaimban sokszor igyekszek magyar vagy magyar vonatkozású oldalakat elemezni. Ezekről sem olvashatunk angolul.
A helyzet az elmúlt egy évben, úgy látom, sokat javult. Magyarországon is elindult valami. Az emberek, és most már nem csak egy szűk kisebbség, látják, hogy használhatóságra, felhasználói élményre igenis szükség van. Mivel most már lassan az ország lakosságának fele használ internetet fontossá vált, hogy a leggyakrabban használt eszközünk valóban működjön. Ha egy széktől azt várjuk, hogy ne törjön össze alattunk, ne szúrjon, ne nyomjon, ne csússzon, akkor legalább ilyen szintű elvárásaink legyenek a weblapokkal szemben.
Végül szeretném megköszönni minden olvasómnak, kommentezőnek és barátomnak, akik támogattak az írásban vagy csak egyszerűen örömmel olvasták azt, amit írok. Nekik küldöm Marin Marais egyik legszebb művét Jordi Savall előadásában illetve egy másik darabot ugyenezen szerzőtől.
 
 

9 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 9 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Find out more about the topic

„Legjobb UX”-díj az első hazai Fintech versenyen – Simple alkalmazás – UX-UI design by Ergománia + Zwoelf

2017. okt. 19. | 2 perc olvasás

Az innovatív pénzügyi és biztosítási szolgáltatások híroldala, a FinTechRadar által indított első hazai fintech versenyen a Simple mobilfizetési alkalmazásnak ítélte a “Legügyfélbarátabb Fintech Megoldás...

Weboldal és alkalmazás elemzés a sikeres üzletért

2017. aug. 16. | 1 perc olvasás

Újraindult elemzési szolgáltatásunk! Alacsony a konverzió? Nem emelkedett, esetleg csökkent a céges weboldala látogatottsága, vagy nem az elképzeléseknek megfelelően működik alkalmazása? Egyre többször...