Egyszeri Eva utalás az Apehnak (Raiffeisen bank)

Közeleg az Eva utalás ideje, így a Raiffeisen bank egyszeri utalási rendszerét tesztelem most le. A Raiffeisen nyitó elég csiri-csáré, és az általam nem túlzottan kedvelt fekete-sárga kombinációja uralja ezt is. Persze az arculatot megterveztető marketinges mondhatná, hogy igen, igen csúnya, de legalább markáns!
A Belépés a jobb oldali gombbal elég egyszerű, de elég sok zavaró elem van körülötte. Másrészt az OTP-s megoldás sokkal hatékonyabb volt, hogy már a nyitón rögtön beírhatjuk az adataink, nem kell egyet feleslegesen kattintanunk. Meg még az is zavar, hogy internet banking a neve az egész folyamatnak. Miért nem magyarul van egy magyar oldalon?
A bejelentkezési lap, egyszerű, egyértelmű, kicsit ronda. Kicsit zavar ez a szöveg:
“A piros csillaggal megjelölt mezőket mindenképpen ki kell töltenie, a többi adat megadása opcionális.”, mivel csak két mező van itt összesen és mind a kettő mellett piros csillag van. Ha kiteszünk valami instrukciót, akkor nem ártana gondolkozni is, és mondjuk a végén megnézni, hogy mit hoztunk össze.
Az viszont tetszik, hogy az adatok megadása után nem kell telefonnal szenvedni, csak ha pénzt akarok mozgatni. Remélem nem csak praktikus, hanem biztonságos is ez a megoldás. Belépve rögtön látom, hogy mennyi pénzem van, és ez alatt, ha nem is feltünően van egy kis link, hogy átutalás. Ez tetszik, lehet, hogy a Raiffeisen fejlesztői vették a fáradtságot és rájöttek, hogy legtöbb ember bizony utalni akar.
Az utalásra kattintva először választanunk kell, hogy kinek utalunk. Ez rendben is van. Kiválasztom, hogy új kedvezményezett, ez után választanom kell, hogy forint, deviza stb. Naná, hogy forint! Ez után már egy barokkosabb adatlaphoz jutunk.

Tetszik, hogy a kedvezményezett adatait azonnal mentésre vannak beállítva. Ez jó, az ember mindig elfelejti kipipálni, de a legjobb lenne, ha ezt is személyre lehetne szabni, mert van olyan, aki mindig ugyanannak a 10 helynek utal, van olyan, aki meg mindig másnak. Az egész adatlap korrekt egyszerű, és átlátható. A bonyolult dolgok ki vannak töltve, de ott a lehetőség, hogy átírjam. Egyedül a rögzít és aláír gomb nem tetszik. Ehhez kellene magyarázat, mert ha az ember nem rutinos Raiffeisen felhasználó, akkor nem tudja ez mi.
Miközben írogattam előugrott a Raiffeisen egy végtelenül szimpatikus megoldása. Ugye elég idegesítő, ha a rendszer kiléptet minket, miközben épp az utalási adatokat rendezgetjük. Bőven bosszankodtunk emiatt az OTP-nél is, nos itt egy perccel a kiléptetés előtt kér egy megerősítést, hogy benn akarunk-e maradni. Egy így korrekt, biztonságos, de praktikus is. Az is tetszik, ha vannak általános közleményeim, akkor azok közül is választhatok a legördülő menüben, ha már valami korábbi partneremnek utalok.
Mindent megadtam és megnyomom a rögzít és aláír gombot, amiről pontosan nem tudom, hogy mit jelent, de legalább úgy tűnik, mintha a folyamat lezárását vinné véghez. Itt aláírási módot és telefonszámot kell választani. Ez is rendben van. Beírom az sms-ben jött jelszót és a sima aláír helyett az aláír és beküldet választom. És ezzel kész is vagyunk!
Átláthatóság    5
Gördülékenység    4
Kommunikáció    4
Jó egyedi megoldások    5

Oszd meg velünk véleményed

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Find out more about the topic

Mondom, hogy értsd: hogyan van értelme hangalapú játékot fejleszteni?

2020. ápr. 27. | 12 perc olvasás

Mára a fizikai input eszközök (billentyűzet, egér, érintőképernyő) mellett tagadhatatlanul mindenhová elterjedtek a mikrofonok is. Megtalálhatók az összes telefonban, de egyre gyakrabban fellelhető perifériának...

Az azonnali fizetés kialakulása, és amit tudni érdemes

2020. Már. 29. | 12 perc olvasás

Annak ellenére, hogy azonnali üzenetváltás korát éljük, a banki utalásoknál akár egy egész napot is várnunk kellett, míg az összeg a címzett számláján megjelent. Nem beszélve arról, ha az utalás ideje...