iWIW keresés

Megismerkedtünk egy jó arccal, esetleg ismeretlenül írt nekünk valaki levelet. Sok oka lehet, hogy az iWIW nevű “forradalmi” telefonkönyvre fanyalodunk. Miért nehéz vagy éppen miért könnyű ebben bárkit is megtalálni?

Szeretem a jobb felső kereső ablakot. Megszoktam, egyszerű felhasználó vagyok. Nem akarok gondolkozni, használni, használni akarom, amit megszoktam. A kereső ablak a szokványos helyén van a jobb felső sarokban. Egy pont. Viszont kicsi, nagyon kicsi. Orbán Viktor még belefér, de Gyurcsány Ferenc már nem. Összesen 14 karaktert bír el, kb. a felét annak, ami egy ilyen ablaktól elvárható lenne. Ennek az a hátránya, hogy ha beírunk egy nevet, és ne adj Isten elgépeltük, akkor nehezebb javítani, hisz nem látjuk át. A doboz alatt lévő gomb el van csúszva, és nem is túl konvencionális a >> jel használata keresés indítására.
Rendkívül idegesítő, hogyha megnyomom a keresés gombot, akkor nem találatot kapok, hanem eljutok az ismerősök keresése oldalra. Ha egy ilyen gombot megnyomok, akkor találatokat akarok, nem egy újabb keresési oldalt. Egyébként itt már a sokkal elfogadhatóbb Keress! feliratú gomb jelenik meg, nem tudom, hogy a felső menüsor mellé miért nem lehet egy pont ilyen, vagy ehhez hasonló gombot kitenni. Az szintén csak ronda, hogy a Keress! gomb alatt nagyon ügyetlenül két sorra tördelődik az összetett keresés.
A keresés nem túl hibatűrő, ami elvárható lenne tőle. Ékezetmentesen nem talál meg senkit, azaz, ha valaki Kovács Éva, akkor a Kovacs Eva-ra nem kapom meg találatnak. Ez nem túl praktikus, mert sokan simán ékezet nélkül írják be magukat. Visszafelé legalább működik. Az elgépelést se tűri a rendszer, akkor bizony nincs találat. A helyesírást is meglehetősen furcsán kezeli. A helyesen írt szerviz-re több a találat (257, szervíz és szerviz is), mint a szervízre (107 találat), amit nem értek. Ha kezeljük a helyesírást, akkor pont egyformán kellene minden oldalt visszaadnunk, amiben szervíz és szerviz van.
A találatok megjelenítése többé kevésbé rendben van. Egyedül az egyik ikon szöveges feloldása ügyetlen. A vélemények általa kicsit mesterkélten hangzik, szerencsésebb lenne a véleményei szóalak.
Akkor nézzük az összetett keresést. Elég idétlen dolog, hogy az űrlapot már akkor is el tudjuk rejteni a tetején lévő linkel, amikor még nem is kerestünk. Ezt biztos eldugnám még ekkor. Ügyetlen, hogy a városoknál nincs elöl legalább a legfontosabb (Budapest) vagy a tíz legfontosabb város. Ha a budapesti haverokra keresek akkor megnyomom a C gombot Cák-ra ugrok, ahonnan már könnyű kiválasztani Budapestet, B-vel meg kellene egy csomót görgetnem. Elég idétlen, nem?
Jó sok nyelv közül lehet választani. Ezért nem ártott volna megnézni, hogy melyik telekomos listából vettük le (Remélem nem én írtam ezt a listát pár éve…). Mert hát nincs minden lefordítva. Ez is ciki nem? Nincs olyan magyarul, hogy Sundanese, a rétóromán az rétoromán, és nincs olyan nyelv, hogy jelnyelv. Vélhetőleg a magyar jelnyelvre gondoltak, bár igen kedves és értékelendő, hogy egyáltalán felvették.
Tipográfiailag béna, hogy a nemeknél a nő és férfi nagybetűs, amikor minden más kisbetűs. Zavaró, hogy a magamról mezőnél csak tippelni lehet, hogy ez tulajdonképpen miben is keres.
Azt sem értem, hogy az összetett keresénél miért kellett a felkiáltójelet lespórolni a gomb végéről. Olyan jó lenne, ha legalább ez egységes lenne. De hát mindent nem lehet, és talán egy jó keresés is vágyálom marad az iWIW-re.

Oszd meg velünk véleményed

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Find out more about the topic

Mondom, hogy értsd: hogyan van értelme hangalapú játékot fejleszteni?

2020. ápr. 27. | 12 perc olvasás

Mára a fizikai input eszközök (billentyűzet, egér, érintőképernyő) mellett tagadhatatlanul mindenhová elterjedtek a mikrofonok is. Megtalálhatók az összes telefonban, de egyre gyakrabban fellelhető perifériának...

Az azonnali fizetés kialakulása, és amit tudni érdemes

2020. Már. 29. | 12 perc olvasás

Annak ellenére, hogy azonnali üzenetváltás korát éljük, a banki utalásoknál akár egy egész napot is várnunk kellett, míg az összeg a címzett számláján megjelent. Nem beszélve arról, ha az utalás ideje...