Best practice kutatás

Discover

Back to services

A best practice kutatás használatának lényege

Az Ergomániánál a best practice kutatást azért találjuk rendkívül hasznosnak, mert bár a jó gyakorlatok ritkán ültethetők át egy-az-egyben, mégis hasznos útmutatást adhatnak.
A jó gyakorlatok ugyanis már működő termék vagy szolgáltatás gyakorlati használata során bevált gyakorlatokat jelentik, így bármilyen hasonló termék vagy szolgáltatás tervezése során kiváló segítséget nyújthatnak.
Minden best practice kutatás több szakaszra tagolódik, beleértve:

  • A probléma felvázolása
  • Megfontolandó kérdések és kikerülendő csapdák meghatározása
  • További források vizsgálata
  • A kutató tapasztalata (vagy jó, vagy rossz gyakorlat példája)

 

A best practice kutatás létrehozása az Ergomániánál

A best practice kutatás során összegyűjtjük, hogy a tervezési témában milyen jó megoldások születtek korábban.

Ezen gyűjtésünk során screenshotokat készítünk, bemutató videókat gyűjtünk, amelyeket rendszerezünk és kommentelünk, hogy egyértelmű legyen miért találtuk őket előnyösnek és előremutatónak.
Esetenként felhasználható, rendkívül inspiratív mintákat más iparágakból is keresünk, ha cél a radikális innováció.

 

A best practice kutatás használatának főbb módszerei

A best practice kutatás elsődlegesen desk research, azaz az online és offline térben egyaránt vizsgálódunk, kutatunk. Főként azon helyeken keresünk jó gyakorlatokat, amely területeket érint az aktuális tervezési téma, ide értve:

  • A szakmai fórumokat
  • A közösségi médiát
  • A szakfolyóiratokat
  • Az aktuális tervezési téma területe kiemelt képviselőinek beszámolóit

 

Mit nyernek az ügyfeleink A best practice kutatás használatával?

A best practice kutatás révén ügyfeleink számára, amennyiben léteznek, összegyűjtjük azon gyakorlati tapasztalatokat, amelyek által gyorsíthatjuk, hatékonyabbá tehetjük a tervezési folyamatot.
A jó gyakorlatok által elkerülhetők tervezési hibák, zsákutcák és kevésbé hatékony megoldások, így összességében pénzt és időt nyernek az ügyfeleink.

 

Mi az ügyfeleink szerepe A best practice kutatás megrajzolása során?

Ügyfeleinknek szerepe a best practice kutatás során annyi, hogy osszák meg velünk az általuk már ismert jó megoldásokat, továbbá vegyenek részt a best practice minták értékelésben.

 

A best practice kutatás sikeres használatának eredménye

A best practice kutatás végeredménye a jó gyakorlatok vizuális gyűjteménye az előnyeik kiemelésével egyetemben.

A best practice kutatás, azaz jó gyakorlat kutatás célja a UX tervezés során a tervezési folyamat optimalizálása azzal, hogy egyfelől működő megoldásokat gyűjtünk össze, másfelől ezen jó gyakorlatokat felhasználjuk a saját termék vagy szolgáltatás jobbá tételéhez.

A bevált gyakorlatok olyan irányelvek, etika vagy ötletek összessége, amelyek az adott tervezési folyamat során a leghatékonyabb vagy körültekintőbb megoldást teszik lehetővé. Másként megfogalmazva, a best practice kutatás által elkerülhetjük, hogy „feltaláljuk a meleg vizet”.

Fontos megjegyezni, hogy a best practice kutatás során nem lehet végleges vagy abszolút „helyes” válaszokat találni, mivel ezen a területen is érvényes, hogy ami másutt bevált gyakorlat, az az adott tervezés esetében még nem feltétlen lesz eredményes, vagy kielégítő.

  • Ügyféloldali részvétel: Már ismert jó megoldások megosztása, részvétel minták értékelésben
  • Leszállítandók: Best practice-k vizuális gyűjteménye előnyeik kiemelésével